Start | Kasteel Wijnendale

Scholen

Er zijn verschillende rondleidingen en educatieve uitstappen ontwikkeld op maat van scholen en groepen. De ideale kennismaking met onze stad, de geschiedenis en de fauna en flora in de stad. Een gepassioneerde gids zorgt dat een bezoek aan Torhout onvergetelijk is. Groepen kunnen voor de lunch terecht in verschillende horecazaken in de stad.
 
Rob de Ridder: word een echte ridder of jonkvrouw tijdens een spannende tocht vol opdrachten in en rond het kasteel. (kleuter)

Robbies Toverboek: help Robbie om zijn verloren toverboek te vinden, los het mysterie op aan de hand van aanwijzingen. (kleuter)

Spookjesspeurtocht: ontrafel samen met al je schoolvrienden de mysteries om het wachtwoord te vinden dat de schatkist opent. (1ste & 2de leerjaar)

Leven op het kasteel: altijd al benieuwd geweest naar het leven op een kasteel? Een gids vertelt je alle geheimen. (3de & 4de leerjaar)

Gekrakeel op het kasteel: we zetten de luxe van deze eeuw om naar het leven van vroeger. Ontdek de verschillen tussen gebruiksvoorwerpen van vroeger en nu! (5de & 6de leerjaar)

Kasteel Wijnendale vroeger en nu: de gids vertelt een boeiend verhaal dat je nog tot lang na het bezoek zal onthouden.

 
 
 
Educatieve daguitstappen:

Uitstap Kasteel Wijnendale & Wijnendalebos: cultuur en natuur worden gecombineerd in deze leerrijke uitstap. Onze gids neemt je mee op sleeptouw in het kasteel en doorheen het landschap.

Uitstap Kasteel Wijnendale & Kinderboerderij d’Oude Smelterij: hier krijg je een combinatie van het kasteel met een bezoek aan de kinderboerderij, op vraag kan een doe-activiteit (koken, bakken, dieren vezorgen, ...) op de boerderij ingepland worden. Prijs: €7,00 per deelnemer (gids inbegrepen). Picknicken op de Kinderboerderij kan mits betaling van drankje (€1,40). 

  • stadhuis
  • Kasteel Wijnendale
  • mosterdpot
  • Kinderboerderij
  • Kasteel Ravenhof
  • Luchtfoto kasteel Wijnendale

Vrijetijdshuis
Markt 1
8820 Torhout
Tel.: 050 22 07 70
Fax: 050 22 15 04
vrijetijdshuis@torhout.be 

Openingstijden:

ma, di, wo, do, vr : 10 - 12 en 13 tot 16 u
za: 10 tot 14 u
zo: vrijetijdshuis gesloten
zo: bezoekerscentrum kasteel Wijnendale open van 13.30 - 17.30 uur

 

Museum Torhouts Aardewerk
Kasteel Ravenhof
Ravenhofstraat 5
8820 Torhout
Kasteel Wijnendale
Oostendestraat 390
8820 Torhout
Info en reservaties: 
050 22 07 70
vrijetijdshuis@torhout.be

Links

knop stad torhout
knop ccdb
knop jeugd
Word vriend op facebook!