Start
21.5.2018

Kastelendag

Pinkstermaandag - Verborgen verhalen in Kasteel Ravenhof

Op maandag 21 mei staan in ons mooie Kasteel Ravenhof de kinderen centraal. Je kunt er samen met hen op zoek gaan naar 'verborgen verhalen' tijdens Kastelendag 2018!

Er staan tal van leuke doe-activiteiten op het programma. Een vertelster komt de geheimen van het kasteel vertellen en al varend op de slotgrachten ontdek je verborgen kantjes langs de waterkant. Een schilder komt een verborgen doek beschilderen en doorzichtige zeepbellen fleuren de mooiste tuin van Torhout op. Geblinddoekt ontdek je de geheimen van de bomen, en ook de dieren geven hun geheimen prijs tijdens een zoektocht.

Test ook de minigolf!

Je kan ook een balletje slaan op de instant minigolf. Centraal in het park worden 10 banen opgesteld waar je naar hartenlust de strijd kunt aangaan. Smaakt dit naar meer? Dat kan, want na deze passage in park Ravenhof verhuist alles naar het Kasteel van Wijnendale, waar je elke zondag in juli en augustus een balletje kunt komen slaan!

Laatste kans om 'Opgezet Spel' te bezoeken!

21 mei is ook de laatste dag waarop je de tentoonstelling 'Opgezet Spel' kan bewonderen in Kasteel Ravenhof. De tentoonstelling toont een originele combinatie van opgezette dieren, de kunstwerken van An Demeyere en Torhouts en Vlaams aardewerk.

"Dag van het Kasteel is een ideale gelegenheid om de vele troeven van park en kasteel Ravenhof aan het grote publiek kenbaar te maken. Want we mogen terecht trots zijn op deze groene parel in de binnenstad! De minigolf en de mogelijkheid om met een kayak een klein rondje op de slotgracht te maken zijn alvast twee originele blikvangers.", aldus schepen van Toerisme Lieselotte Denolf. 

Kom op 21 mei gezellig vertoeven in één van de mooiste tuinen van de stad, en geniet van groen, water, sfeer en gezelligheid.

  • stadhuis
  • Kasteel Wijnendale
  • mosterdpot
  • Kinderboerderij
  • Kasteel Ravenhof
  • Luchtfoto kasteel Wijnendale

Vrijetijdshuis
Markt 1
8820 Torhout
Tel.: 050 22 07 70
Fax: 050 22 15 04
vrijetijdshuis@torhout.be 

Openingstijden:

https://www.torhout.be/vrijetijdshuis

 

Museum Torhouts Aardewerk
Kasteel Ravenhof
Ravenhofstraat 5
8820 Torhout
Kasteel Wijnendale
Oostendestraat 390
8820 Torhout
Info en reservaties: 
050 22 07 70
vrijetijdshuis@torhout.be

https://www.torhout.be/vrijetijdshuis

Links

knop stad torhout
knop ccdb
knop jeugd
Word vriend op facebook!