Start
4.4.2011

17 april - Torhoutse Zondagen

Kasteel Wijnendale

Klaar voor een adembenemende, actieve en verrassende reis doorheen de tijd? Elke zaal van het museum belicht een bepaalde periode uit de rijke geschiedenis van Kasteel Wijnendale. Markante figuren en gebeurtenissen passeren de revue. Je beleeft er hoe er op het kasteel werd gewoond, gewerkt en plezier werd gemaakt. Meer info over het kasteel vind je hier.

 

Thema van deze rondleiding is "Het neerhof van Kasteel Wijnendale". Je bezoekt het neerhof en de paardenstallen en de gids vertelt je waarom het kweken van kippen en konijnen van strategisch belang was voor het kasteel.

Op de "Torhoutse Zondagen" staat er een gids voor u ter beschikking om 14.00 u. en om 15.30 u. De rondleiding kost 6 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen en 1 euro voor mensen uit Torhout. U hoeft niet in te schrijven.

Kasteel Wijnendale - Oostendestraat 390 - 8820 Torhout.

 

 

Museum torhouts Aardewerk

Het Museum Torhouts Aardewerk herbergt een indrukwekkende verzameling meerkleurig versierd kunstaardewerk uit verschillende stijlperiodes. Een bezoek neemt je mee doorheen tijd en plaats om zo te ontdekken dat dit een oneindig kunstverhaal is. Een verhaal dat zich verderzet in een hedendaagse taal van ideeën, technieken en vormen. Meer info over het Museum Torhouts Aardewerk vind je hier.

Momenteel vindt in het museum de tentoonstelling "Spaarpotjes - Tirelire" door. Zo kom je te weten waarom spaartpotten vaak de vorm hebben van een varken en waarom ze vroeger van aardewerk waren en nu van plastic. De potjes in kunstaardewerk van weleer contrasteren mooi met het werk van hedendaagse kunstenaars. Een ontdekking!

Op de "Torhoutse Zondagen" staat er een gids voor u ter beschikking om 14.00 u. en om 15.30 u. De rondleiding kost 2,5 euro, u hoeft niet in te schrijven.

Tiereliere

Museum Torhouts Aardewerk - Ravenhofstraat 5 - 8820 Torhout.

 

mosterdpot

Mosterd Museum

 

Mostaard Wostyn maakt het leven pikanter sinds 1869. Ben je benieuwd naar de geschiedenis van de mosterd, dan ben je in het mosterdmuseum aan het juiste adres. Je krijgt alles van mosterdzaad tot het mosterd in de mosterdpot te zien.

In het museum staan tal van mosterdpotten, reclamepanelen, een oude mosterdmolen en andere attributen en curiosa. En je komt er ook te weten waar Jeroen Meus ("Dagelijkse Kost") zijn mosterd haalt.

Meer info over het mosterdmuseum vind je hier en op www.mostaardwostyn.be.

 

Op de "Torhoutse Zondagen" staat er een gids voor u ter beschikking om 14.00 u. en om 15.30 u. De rondleiding is kost 3 euro (inclusief gids), u hoeft niet in te schrijven.

Mosterd Museum - Oude Gentweg 63 - 8820 Torhout.

  • stadhuis
  • Kasteel Wijnendale
  • mosterdpot
  • Kinderboerderij
  • Kasteel Ravenhof
  • Luchtfoto kasteel Wijnendale

Vrijetijdshuis
Markt 1
8820 Torhout
Tel.: 050 22 07 70
Fax: 050 22 15 04
vrijetijdshuis@torhout.be 

Openingstijden:

ma, di, wo, do, vr : 10 - 12 en 13 tot 16 u
za: 10 tot 14 u
zo: vrijetijdshuis gesloten
zo: bezoekerscentrum kasteel Wijnendale open van 13.30 - 17.30 uur

 

Museum Torhouts Aardewerk
Kasteel Ravenhof
Ravenhofstraat 5
8820 Torhout
Kasteel Wijnendale
Oostendestraat 390
8820 Torhout
Info en reservaties: 
050 22 07 70
vrijetijdshuis@torhout.be

Links

knop stad torhout
knop ccdb
knop jeugd
Word vriend op facebook!