Start | Recreatieve routes

Kinderboerderij

 

Kinderboerderij

Kinderboerderij Activiteit

Kinderboerderij d'Oude Smelterij

De kinderen zijn dol op dit domein, en niet zomaar. Alle boerderijdieren zijn op het domein aanwezig en je steekt er heel wat op over de land- en tuinbouw. Bovendien is er een cafetaria met streek- en hoeveproducten en de speeltuin waar de rakkers zich naar hartelust uitleven.

 

Workshops en kampen

Kinderen kunnen er deelnemen aan workshops in klasverband, met thema's als "van kip tot ei", "van melk tot kaas", "van graan tot brood"... . Hier zien ze het live. Tijdens vakantieperiodes is er een ruim aanbod aan boerderijkampen.

Het arrangement "Kasteelheren en hun Broden" is een leuke combinatie tussen Robbies Spookjesspeurtocht in Kasteel Wijnendale en het bakken van een kasteelbroodje op de Kinderboerderij. Het uitgebreide aanbod van de Kinderboerderij vind je via onderstaande link.

meer info...

Moereveldwandelpad

Kinderboerderij d'Oude Smelterij is het vertrekpunt voor het Moereveldwandelpad (7 km). Dit bewegwijzerd wandelpad biedt een verrassend divers beeld van het Land van Torhout.

Een bont lappendeken van weilanden en akkers doorneden met kleine waterlopen zorgen voor een aangename tocht door een afwisselend landschap. Onderweg ontmoet je een tiental educatieve borden die je informeren over de natuur, geschiedenis en landbouw in het Houtland.

Moereveldpad

Laat je begeleiden op deze wandeling door een speciaal voor dit pad opgeleide natuurgids. Reserveren kan via Toerisme Torhout of via de Kinderboerderij.
Bij het Moereveldwandelpad hoort een kaart, verkrijgbaar bij Toerisme Torhout en op Kinderboerderij d'Oude Smelterij.

meer info...

  • stadhuis
  • Kasteel Wijnendale
  • mosterdpot
  • Kinderboerderij
  • Kasteel Ravenhof
  • Luchtfoto kasteel Wijnendale

Vrijetijdshuis
Markt 1
8820 Torhout
Tel.: 050 22 07 70
Fax: 050 22 15 04
toerisme@torhout.be

Openingstijden:

elke werkdag van 9.00 u. - 12.00 u. en van 13.00 u. - 17 u.

 

Museum Torhouts Aardewerk
Kasteel Ravenhof
Ravenhofstraat 5
8820 Torhout
Kasteel Wijnendale
Oostendestraat 390
8820 Torhout
Info en reservaties: 
050 22 07 70
toerisme@torhout.be
 

Links

knop stad torhout
knop ccdb
knop jeugd
Word vriend op facebook!