Start

Kasteel Wijnendale

 

Op 3,5 km van de Torhoutse binnenstad staat Kasteel Wijnendale. Verweven met de Torhoutse en Europese geschiedenis, herbergt dit kasteel 1000 jaar geschiedenis. Deze reis door het verleden begint in de portierswoning, waar het bezoekerscentrum zich bevindt. Dit is het ideale vertrekpunt voor een wandeling in Wijnendalebos, een bezoek aan de Wijnendaleboskapel en de ijskelder, een fietstocht in het Land van Torhout en voor een bezoek aan het kasteel natuurlijk! 

De statige kasteeldreef leidt naar de wal, ophaalbrug en toegangspoort van het kasteel. Kasteel Wijnendale is in privébezit. De rechtervleugel wordt bewoond door de familie Matthieu de Wynendaele. In de linkervleugel bevindt zich het kasteelmuseum. Ben je klaar voor een verrassende reis doorheen 1000 jaar geschiedenis?

Maak kennis met de markante figuren en gebeurtenissen uit de rijke geschiedenis van het kasteel. De tocht begint bij de huidige kasteelheer Jean-Jacques Matthieu de Wynendaele en eindigt bij het prille begin van dit slot. Neem een sprong in de geschiedenis van Leopold III tot Maria van Bourgondië en Gwijde van Namen.

 

Hoe verliep het dagelijks leven van de kasteelbewoners, met hun grote feesten en banketten? Hoe was het om te werken op het kasteel? Wie waren de machtige Europeanen die in Kasteel Wijnendale verzamelden om belangrijke, politieke zaken te regelen? Hoe verliep de belegering, verovering en vernieling van een kasteel?

 

Aan de hand van documenten, foto’s en interviews vorm je jezelf hierover een goed beeld.

  • stadhuis
  • Kasteel Wijnendale
  • mosterdpot
  • Kinderboerderij
  • Kasteel Ravenhof
  • Luchtfoto kasteel Wijnendale

Vrijetijdshuis
Markt 1
8820 Torhout
Tel.: 050 22 07 70
Fax: 050 22 15 04
toerisme@torhout.be

Openingstijden:

elke werkdag van 9.00 u. - 12.00 u. en van 13.00 u. - 17 u.

 

Museum Torhouts Aardewerk
Kasteel Ravenhof
Ravenhofstraat 5
8820 Torhout
Kasteel Wijnendale
Oostendestraat 390
8820 Torhout
Info en reservaties: 
050 22 07 70
toerisme@torhout.be
 

Links

knop stad torhout
knop ccdb
knop jeugd
Word vriend op facebook!